Uitlaat op maat

Gitrax Offroad Center

 

Gelegen in het noorden van België op een boogscheut van de Nederlandse grens, dé place to be als het gaat over op maat gemaakte uitlaten voor 4x4’s en oldtimers. De uitlaat wordt volledig op maat gemaakt voor elk type wagen, wat inhoudt dat de eindgebruiker over heel wat aspecten zelf kan beslissen. Denk maar aan het gewenste geluid, het soort demper, de buisdiameter, het mogelijke budget, enz. De realisatie van de Custom Exhaust gebeurt volledig in eigen huis door een gediplomeerd en vakkundig fotolasser. Deze vakkennis, in combinatie met degelijke materialen, staat dus garant voor een onberispelijke kwaliteit die een uiterst lange levensduur garandeert.

 

Het familiale karakter van Gitrax Offroad Center zorgt daarenboven voor een persoonlijke service die velen weten te appreciëren. De ruime openingsuren laten toe om ook buiten de normale werkuren een afspraak te kunnen maken. 

 

Voor meer informatie kan u ons contacteren via het contactformulier, via e-mail of via telefoon. Onderaan deze pagina vindt u de nodige contactgegevens.

 

Bekijk ook zeker de recente projecten op deze pagina.

Waarom Custom Exhaust ?

Personal Service
More power
Best Quality Materials
Custom Made
Deep Sound

De uitlaat

Een uitlaat zit standaard onder elke auto of eender welk ander gemotoriseerd voertuig dat beschikt over een verbrandingsmotor.

 

De uitlaat heeft dan ook enkele belangrijke functies. Eerst en vooral biedt de uitlaat een uitweg om verbrande gassen en hitte van de motor af te voeren. Daarnaast voorkomt de uitlaat geluidshinder door het lawaai van de motor te dempen. Ten laatste zorgt een uitlaat nog voor de juiste tegendruk, waardoor de prestaties van de motor verbeteren.

 

Materiaal

Over het algemeen worden uitlaten gemaakt van plaatstaal. Dit is echter niet het meest duurzame materiaal, aangezien het uitlaatsysteem van een auto het vaak zwaar te verduren krijgt. Uitlaatgassen bevatten veel tot extreem veel watermoleculen die na de autorit condenseren. Deze condens zorgt ervoor dat de stalen uitlaat roest en op termijn vervangen zal moeten worden. Ook de temperatuurverschillen, regen, sneeuw en strooizout zijn nefast voor de kwaliteit van de uitlaat.

 

Bovengenoemde redenen tonen duidelijk aan dat een uitlaat van roestvrij staal (inox) een betere keuze is. Het grootste voordeel van een uitlaat uit inox is de lange levensduur. De uitlaat zal even lang meegaan als de auto zelf en zal dus telbare onderhoudsbeurten voorkomen. Een bijkomend voordeel is het mooie, diepe geluid dat wordt geproduceerd door de inox uitlaat.

Absorptiedemper

Doorgaans beschikken uitlaten over een schottendemper. Bij dit soort demper worden de uitlaatgassen en het geluid van de motor doorheen een doolhof van kamers geleid. De verschillende schotten (kamers) zorgen voor weerstand, waardoor het geluid sterk afgezwakt de uitlaat verlaat. Helaas heeft dit soort demper ook een groot nadeel: de kamers vormen telkens een belemmering van de uitlaatgasstroom, wat zorgt voor een verlies van vermogen.

 

Absorptiedempers zijn het ideale alternatief om dit verlies van vermogen tegen te gaan. Je ziet ze momenteel vooral bij de (duurdere) sportauto’s, maar ze zijn zonder twijfel geschikt voor alle soorten wagens. Absorptiedempers hebben geen kamers, maar bestaan uit een rechte geperforeerde buis met daarrond isolatiemateriaal. De uitlaatgassen kunnen bij dit systeem de uitlaat zonder omwegen verlaten en krijgen dus niet te maken met de belemmeringen van een schottendemper. De specifieke constructie zorgt nog steeds voor voldoende tegendruk waardoor de goede prestaties behouden blijven en men sportiever kan rijden. Het isolatiemateriaal absorbeert op zijn beurt het geluid, wat zorgt voor een veel mooier en dieper geluid. Doordat men in principe de isolatie ook wat kan aanpassen, kan het geluid naar wens van de eindgebruiker nog wat worden bijgestuurd.

Maxhaust Soundbooster

Authentiek motorgeluid akoestisch versterkt

Overweegt u een nieuwe uitlaat enkel om een ander geluid te creëren? Dan kan de Maxhaust Soundbooster misschien uitkomst bieden. 

 

De Soundbooster is een elektrische module met software van Maxhaust. Deze module versterkt het motorgeluid akoestisch door 1 of 2 boxen bij de uitlaat en is te besturen via een app op de smartphone

De regeleenheid voor motorgeluid evalueert verschillende data van de CAN-bus van het voertuig, zoals snelheid, belasting, ingeschakelde versnelling, enz. Deze gegevens worden beoordeeld door de besturingseenheid en sturen specifieke frequenties naar de luidspreker(s), waardoor een sportief en krachtig geluid wordt geproduceerd. Via de app kunnen verschillende geluidsprofielen en volumes worden ingesteld, zelfs tijdens het rijden. 

 

De Maxhaust Soundbooster is verkrijgbaar voor een groot aantal moderne wagens en kan door onze ervaren monteurs geïnstalleerd worden. 

Kom vrijblijvend langs om de module in werking te horen op onze demowagen

Extra informatie

Alle uitlaten worden op maat onder de wagen gemaakt. We kunnen dus geen uitlaten maken om te versturen of af te halen.

 

Ook voor offertes vragen wij om langs te komen met de wagen. De monteur zal dan samen met de klant de mogelijkheden bespreken en een vrijblijvende offerte opstellen. Er worden dus geen offertes gemaakt op basis van omschrijvingen of foto's. 

Gelieve contact met ons op te nemen indien u graag langskomt voor een offerte op maat. U kan ons telefonisch bereiken op het nummer 014 65 25 60, door een e-mail te sturen naar info@gitrax.be of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Prijstraat 2

2460 Tielen

België

Tel : +32(0)14/65.25.60

BTW BE0452.482.729

info@gitrax.be 

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
Beoordeling door klanten: 4,8 op 5 sterren 78 recensies

© Copyright 2016 Gitrax Bvba.